Sommar å sol, midsommar och, förhoppningsvis, underbart väder i hela vårt avlånga land. Färsk potatis, matjessill, gräddfil och gräslök med en kall liten rackare till, är ett måste på midsommarafton. Men ta fram grillen till kvällen och pröva ett nytt recept nedan med jordgubbar och fisk. En mycket lyckad smakkombination som är som gjord för att överraska under midsommarhelgen.
Basilika- och jordgubbsfylld gös
4 portioner
2 gösfiléer med skinn (eller makrill)
2 dl jordgubbar
1 kruka basilika
salt och peppar
bindgarn
2 röda paprikor
1 knippe salladslök
balsamicosirap
potatis
Hacka jordgubbarna grovt och blanda med basilika. Lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda, krydda med salt och peppar. Täck en filé med jordgubbsröran, lägg den andra filén ovanpå. Bind ihop med bindgarn som på bilden. Grilla. Använd gärna digital termometer, fisken är klar vid en innertemperatur på 52°.
Paprika och salladslök är gott att grilla till. Tänk på att salladslöken blir klar på någon minut. Ringla balsamicosirap över fisken när den är klar och servera med nykokt potatis.
Bon apetit och glad midsommar på er alla önskar Håkan och Mats i Team Röd.
Funding Project Opportunities
6 dagar sedan