Bloggintresserade

söndag 23 oktober 2011

Rapport från Bergvikens öringsträff.

Igår gjordes ett tappert försök att få någon av Bervikens svår flörtade öringar att hugga.

Ligth lake hade hemma vatten, men Bergvikens öringar hugger inte på beställning.

HMK Tobbe fick ihop 5 st team som gav sig ut vid 9 tiden från båthamnen i Skog. Tydligen så var det mycket blåsigt på förmiddagen, men mojnade mer fram mot eftermiddagen Tidvis var det mycket tufft på "storsjön".

4 st av de 5 kämpande teamen var glada trots att ingen öring kom upp. Gäddorna var rejält på hugget den soliga höstdag, och flera stora drillades. En på uppskattningsvis 12 kg släpptes tillbaks, och flera andra runt metern fotades och gick tillbaka.

Ingen segrare, ingen prisutdelning. Tobbe gav snällt pengarna tillbaka

Trots att ingen öring visade sig så ska ni inte tro att dagen var händelse fattig. Arrangören glömde plankan vid land för att fiska så lång i från starten som möjligt. Ett team lyckades inte riktigt med att fotografera en fin gädda, så nu ligger den 3 månader "gamla" HTC:n på 10 meters djup. Ett av teamen gav upp efter en stund och lämnade plankan vid starten för att åka till en annan sjö för att försätta trolla. Ett annat välkänt team från grannkomunen var också på sjön och trollade, men dom trodde tävlingen hade varit förra helgen. Rörigt!


Teamet lämnade plankan för att fortsätta på en annan sjö.

Själv låg jag sjuk och Håkan är på stopp jobb, men det hindrade mig inte för att ta en tur med bilen lagom till målgång. Tycker det är kul att Tobbe försöker med en tävling efter en lite svår fångad annorlunda art. Gäddorna var tydligen rejält på hugget, så som dom brukar vara i slutet på oktober. Bara den här jävla förkylningen släpper så ska jag ut på Bergviken till nästa helg.

// Mats.

fredag 21 oktober 2011

Öringstrolling på Bergviken i morgon!



- Skepparmöte kl.08:15 vid kyrkoruinen i Stråtjära
- Tävlingstid 9 - 15
- Startavgift 200kr, "Vinnaren tar allt"
- Catch and Release
- Löja tillåtet
- Max 6 spön


Kul att HMK Tobbe fixar en sån här tävling. Med Håkan på stopp jobb hela helgen så var det planerat att jag skulle ta saken i egna händer och ställa upp själv.

Men så blir det tyvärr inte. Feber, snorig och en molande huvudvärk gör att jag kastar in handuken. Känns fördjävligt! Ni kommer få en härlig höst dag imorgon, och det finns stor chans att någon lurar upp fin fisk. Dock är nog chansen att jag dyker upp vid 15 tiden ännu större. Skitfiske på er alliopa!

// Mats.

tisdag 18 oktober 2011

Höst trolling på Bergviken.

I söndags tog jag och Robban en sväng på Bergviken.


Vädret var fint, men stundtals mycket blåsigt.


Gädda, abborre och gös drillades, men fisket var ganska trögt och dom stora lös med sin frånvaro.


Vi får se om det blir örings trolling i helgen!

//Mats.

söndag 16 oktober 2011

söndag 2 oktober 2011

Ljusnan Pike Race 2011 Avgjord!

Så var det igår grand final i LPR på Varpen. Åter igen var Varpen den sjön som skulle vara avgöra vem som skulle ta den åtråvärda första platsen på årets största C&R gäddtrollingtävling. 45 lag kom till start den smått dimmiga morgon, och dom som lyckades bäst för dagen var:

1:a Team Pike Tanic med 302 cm.

2:a Team Testfiskarna med 251 cm.

3:a Team JPM med 242 cm.


De som lyckades bäst i totalen på de 3 tävlingarna som genomfördes 2011 är:



1:a Team Pike Tanic på 534 cm. Mitten

2:a Team Bäckänge på 505 cm. Höger

3:a Team Testfiskarna på 455 cm. Vänster

Årets längsta fisk var 117 cm och tagen på Varpen av Team Pulten.

Vi i Team Röd säger stort grattis till pristagarna!


Tyvärr så har vi inte fiskat ilag på Varpen sen fjolårets tävling, och då var det för första gången.


Men dagen började bra med en på 87 cm, men huggen som kom senare var fisk som inte ville vara med hela vägen till båten. 4 st tappade är någon form av rekord i Teamet. Vi gör vårt sämsta år tävlings år "hittills". Med facit i hand kommer vi vara bättre förberedda nästa år, lita på det! Vi tackar Emil och hans medarbetare för årets serie, och vi vill anmäla oss för revans nu genast.

Många glada pristagare grattades under dagen, men gladast var nog mannen i bilen (han ringer hem och säger att han får vara med nästa år). Han som på Orsjö tävlingen lovade att sluta men LPR om han inte tog en pallplats i touringen. han lyckades i sista tävlingen komma på en 3:e plats och nästa säsong är räddad. Och ingen var gladare än vi, vem ska vi annars mun hugga med nästa år. Stort grattis Nilsson!

Resultat lista kommer inom kort på Pike Tanics hem sida.

//Mats.