Bloggintresserade

tisdag 10 april 2012

Öring 7 kg!

Läste för ett tag sedan på Light Lakes blogg att det hade fångats en öring på Marmen på 7 kg. Dagen för det inlägget var den 1 april, behöver jag säga mer. Men ryktet började komma från alla möjliga håll veckan efter. Jag tog tag i det, och visst. Men det stämmer att den 25 mars fångades en öring på prick 7 kg i Marmen av Tony Zachrisson.


Vi i Team Röd säger: Grattis Tony till en grym öring!

// Mats

lördag 7 april 2012

Långfredags angling!

I fjol blev den inställd pga. att det inte fanns någon is, men i år fortsatte den 14 åriga traditionen med långfredags angling. Handen på hjärtat så är inte fisket de viktigaste denna dag, det handlar mer om att grilla korv, dricka bärs, umgås och prata skit! Dock så fick vi 7 st gäddor med en på ca 3.5 kg på topp.

Här kommer lite bilder:


8 st var med direkt på morgonen 05.45, rekord!


28 st don satt vi ut! Isen var 15 - 20 cm tjock.

Störst i dag!


Kolbulla till lunch, fy fan va gott! Tack Wiklund!


Vi var ca 15 st personer denna fantastiskt fina dag!

Och där kan man tro att det var slut! Men när vi skulle gå hem så blev vi spontan inbjudna på påsk middag hos Kent och Monika. God mat och dryck men framför allt en trevlig stund tillsammans!

Spontant inbjuda, skulle säga hej när vi skulle gå hem. Otroligt mycket tack till Siggstedt och den fantastiska maten. Jag säger bara en sak: Monikas "Janssons frestelse"!!! Och inte nog med det.....

Sen bjuder dom med oss jaklagets festplats i Lynäs. Fullt hus med allsång och högt i tak, skitkul! Det blev en lång dag mot natt, men det är en annan historia.

//Mats

torsdag 5 april 2012

40 års Gädda!

Robban som fyller år idag ringde och frågade mig om vi skulle testa lite gädda idag. Vi hade bara 2 timmar på oss så vi tog sikte på "Vojen". Jag SMSa att jag fixar fika. Det viktiga var inte själva fisket, utan att komma ut en stund i friska luften.

5 st gäddor lyckades Robban att fånga samt några tappade, själv fick jag 3 st samt även jag flera tappade.


Robban fick stå på dom bästa ställena idag, naturligtvis!


Inga stora, men det var skön att drilla igen!


Nybryggt kaffe med chokladpudding och grädde, mums!

Imorgon blir det långfredags angling, med dryck! Det får ni läsa om på lördag!

// Mats

Påskgädda


Årets första på spö tagen under skärtorsdagens eftermiddag. Jocke stod för bedriften

onsdag 4 april 2012

Tröja Robban 40 år!!!

Imorgon fyller en av mina bästa vänner 40 år! Robert Henriksson "Team Tröja". Flugfiskaren Pimpelräven Men framför allt! Trollingfiskaren, kapten i eget team.


Men
det finns så många fler bilder!

Finns det mindre? Jo, det är en fisk på mittre kroken! Ny plurrad i Hårkan! Mannen med näsa för bra logi, eller? Mus Jägar´n! Fattar fortfarande inte hur du lyckades!
Men till sist, bildbevis hur Robbans Team namn kom till. Tittar ni på bilden så ser ni att Robban (högst upp i bild , mitten) håller i en tröja. Den tröja som "glömdes" kvar i säcken vid invägning tillsammans med några slemiga snipor (året var -05), där av blev det namnet: "Team Tröja"!

Ha en underbar morgondag önskar vi i team Röd!

//Mats

måndag 2 april 2012

Lins-lus!

Satt och bläddrade i min nya tidning, Fiske för alla. Och vad får jag se, och vad får jag läsa.


Janne Goode, Ljusnes "superöringsfiskare". Ingen bild på Peter?


12 och 13 maj arrangerar Ljusne Sportfiskeklubb tillsammans med Söderhamns kommun Stenö Öring Cup med utgång Stenö Camping. Mer info. kommer inom kort.

// Mats.

Ingen fara!

April, april till alla, utom Martin! Ingenting skulle få mig att stanna hemma när Ljusnan Pike Race 2012 drar igång. Årets fiske händelse! Men vi får se om Håkan kan vara med på första deltävlingen med tanke på att han och hans sambo väntar att få barn i maj, hoppas allt går bra. Jag fixar en reserv isofall. Men vi skall vara bättre förberedda (åtminstone förberedda) i år det lovar jag.

Jag har varit i stort behov en bättre GPS eftersom den gamla inte håll måttet. Därför inhandlade jag i föra veckan en betydligt bättre maskin än den förra.


Garmin 152 byts mot Lowrance HDS 5. Då 500 way points, nu 5000 way points. Samt mycket mer roliga finneser. Skall monteras så fort som möjligt.

Igår
beställde jag wobbler lack (LV 1) för att kunna försegla dom egen målade dräparna. Tyvärr kan jag ej visa upp dessa beten : )

Många nya beten har inhandlats nu under vinter halvåret, även dessa är i hetaste laget för att visas upp. Men ett superbete kan jag visa upp.


Håll tillgodo. Ett måste i draglådan!

// Mats.

söndag 1 april 2012

Vi ställer tyvärr in i år!

Vi har tagit beslutet att ställa in Ljusnan Pike Race 2012, tyvärr. Detta pga. att Håkan skall bli pappa i slutet på maj, men även att min familj bokat sedan länge en 2 veckors utlandsemester till varmare bredgrader den 21 september. Att sätta in reserv folk i båten är för oss inte ett alternativ. Vi kommer att satsa stort på Mieko-cupen istället.


Sjävlklart kommer vi ställa upp allt vi kan att hjälpa arrangören på tävlingen.

// Mats & Håkan.