Bloggintresserade

måndag 5 april 2010

Långfredagsfiske med virke.

För 13:e året irad så var dett dax för årets långfredagsfiske. Ett fiske som i första hand för oss handlar om att ha en trevig stund tillsammans oavsett
fiskeintresse eller inte. Sista åren har långfredan förlagts på "krypavstånd" till Bergvik och så lika iår. I en liten sjö strax söder om Bergvik har ca 10 st långfredagar förlags de senaste åren. Ett litet vatten med mycket gädda i 3 hg till 1 kg klassen. 20-25 talet gäddor i den klassen var inte ovaligt de första turerna vi var där. Men de sista åren har en förändring skett. Snitt antalet har blivit lägre medans snitt storleken ökat.

Dagens största på 7,3 kg.

Alla gäddor har under åren tagits upp och gjorts till torkad godis åt byarnas hundar.Tillsaken hör att vi varje år har ett gäng till fiskandes på andra sidan av sjön. Fiskeinteresserad eller inte så har stoltheten samt gnabbet vem som tagit största fisken kunnat synnas av samtliga besökare under dagen eftersom gäddorna sparas på isen. Ett slags fiske vård eller inte? Men en en sak är säker,om några år när vi spränger 10 kg:s gränsen så kommer även vi släppa tilbaka dessa fiskar men fortsätta ta upp de mindre.


Petri med med BP på 6,6. Grattis!

Strålade sol, kolbulla, grillkorv, gott att dricka att dricka men framförallt en rolig stund tillsammans från 06.00 till 18.30. Sen kom någon och hämtade oss, vem fan var det? Hich! : )

// Mats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar