Bloggintresserade

söndag 29 maj 2011

"Genrepet" avklarat!

Och så var årets första tävling avklarad, 12 - timmars på Herten! Detta var helt nya vatten för vår del. Men det hade ryktas om att det var gott om gädda i sjöarna, dock av den mindra kalibern. 18 st team var på plats på morgonen. Vädret var väl kanske inte det mest optimala. Sol, störtregn, vindstilla samt blåst i olika vindriktningar. Men visst var gäddorna på hugget, speciellt de mindre modellerna Bäst lyckades ändå Team Minttu med 449 cm, samt Team Piff & Puff med dagens längsta gädda på 107 cm.


Till vänster: 1:a Team Minttu, 2:a Team VVV (Thuresson fattas), 3:a Kapten Morgan (en av dom), samt dagens längsta fisk Team Piff & Puff som vann 1000:- skänkt av Bollnäs FVO.


Ett stort tack till "Masen" för en bra genomförd tävling.


Goda hamburgare och en trevlig stund tillsammans bjöds vi på efter en välbehövlig paus mitt i tävlingen. Som tur så sken solen då!

För våran del började dagen med att vi körde "lite" fel, tydligen för långt. Fisket för vår del gick väl inget vidare, men det är alltid roligt att bekanta sig med nya vatten och med det nya erfarenheter. Det var som för kanske många andra ett "genrep" för det som komma skall! Vi får se om Håkan har fått klar sin båt till dess.

Men dagens största hjälte med stort H var ändå Anders Thuresson i Team VVV. Eftersom vi direkt efter tävlingen fick åka och hämta en under dagen tappad paravan så kom vi sist in till stranden efter tävlingen. Då hade hälften av båtarna redan lastas på sina vagnar och det var kö till "rampen" så beslöt vi oss att inte stressa. Detta medförde att vi var siste man upp med båten. Då hade alla 4 WD bilar åkt hem. Men Anders som hade stora problem att få upp sin bil och båt med sin 2 hjuls drivna bil stannat kvar när han såg att vi inte hade tagit upp våran båt. Och mycket riktigt, i den då mycket leriga "rampen" var det helt omöjligt att ta upp våran båt med vår bil, helt omöjligt. Efter många tappra försök kom Anders med förslaget att försöka ta upp båten vid natur rampen vid nedre Herten vid bron. Eftersom jag inte hittade så körde Anders dit och visade mig och hjälpte till att få upp allt på vägen igen. Återigen ett stort tack "fiskekamrat" Anders Thuresson!

// Mats.

1 kommentar:

  1. Grattis till den fina placeringen grabbar! :) Peter

    SvaraRadera