Bloggintresserade

söndag 23 oktober 2011

Rapport från Bergvikens öringsträff.

Igår gjordes ett tappert försök att få någon av Bervikens svår flörtade öringar att hugga.

Ligth lake hade hemma vatten, men Bergvikens öringar hugger inte på beställning.

HMK Tobbe fick ihop 5 st team som gav sig ut vid 9 tiden från båthamnen i Skog. Tydligen så var det mycket blåsigt på förmiddagen, men mojnade mer fram mot eftermiddagen Tidvis var det mycket tufft på "storsjön".

4 st av de 5 kämpande teamen var glada trots att ingen öring kom upp. Gäddorna var rejält på hugget den soliga höstdag, och flera stora drillades. En på uppskattningsvis 12 kg släpptes tillbaks, och flera andra runt metern fotades och gick tillbaka.

Ingen segrare, ingen prisutdelning. Tobbe gav snällt pengarna tillbaka

Trots att ingen öring visade sig så ska ni inte tro att dagen var händelse fattig. Arrangören glömde plankan vid land för att fiska så lång i från starten som möjligt. Ett team lyckades inte riktigt med att fotografera en fin gädda, så nu ligger den 3 månader "gamla" HTC:n på 10 meters djup. Ett av teamen gav upp efter en stund och lämnade plankan vid starten för att åka till en annan sjö för att försätta trolla. Ett annat välkänt team från grannkomunen var också på sjön och trollade, men dom trodde tävlingen hade varit förra helgen. Rörigt!


Teamet lämnade plankan för att fortsätta på en annan sjö.

Själv låg jag sjuk och Håkan är på stopp jobb, men det hindrade mig inte för att ta en tur med bilen lagom till målgång. Tycker det är kul att Tobbe försöker med en tävling efter en lite svår fångad annorlunda art. Gäddorna var tydligen rejält på hugget, så som dom brukar vara i slutet på oktober. Bara den här jävla förkylningen släpper så ska jag ut på Bergviken till nästa helg.

// Mats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar