Bloggintresserade

lördag 31 december 2011

Ismetarpremiär!

Och i går så kom äntligen dagen som man väntat på så länge. Jag och kompisen Magnus hade bestämt oss, idag skulle det ske. Det var ett tag sen man hade premiär när man kunde gå från lingonriset direkt ut på blankisen.


Redan när ljuset kom började det att hugga på våra angnade krokar.

En isande nordvästlig vind kanske inte vad vi hade önskat oss, men en kraftigt stigande barometer är för mig en viktigare förutsättning till lyckat fiske.


18 st spön och 45 st mörtar var det vi fiskade med, och det var ibland mer än vi han med. 22 gäddor och minst lika många tappade gjorde att vi bara hade 3 st mörtar kvar när vi gav oss. Vi sprang oss svettiga hela dagen, och som mest hade vi 7 st uppslag samtidigt!!!



Många små, men flera st mellan 3 och 5 kg drillades under dagen. En mycket rolig och minnesvärd premiär på ca 2 dm blankis. Samtliga fiskar, C&R.

//Mats.

6 kommentarer:

  1. Såg härligt ut det där Mats . Gott Nytt År på er ! // Konstapel Nilsson :)

    SvaraRadera
  2. Varför då köra med så många spön, om man inte hinner med??

    SvaraRadera
  3. Svar till anonym:
    Jag ska försöka förklara för dom som inte vet. Vissa dagar nappar det mer än andra. När jag är ute och fiskar så jagar de stora exenplaren, och för att ha större chans så använder vi i just 18 st spön. Igår när gäddorna var itagen, då tog vi bort 4 st spön under dagen för att vi just inte han med. Sen att det är 7 st uppslag samtidigt det är hemskt ovanligt, troligen ett oslagbart rekord för mig. Hoppas du fått svar på din fråga. Till alla vänner så önskar jag Gott Nytt År!
    // Mats

    SvaraRadera
  4. Gott nytt år på er fiskekompisar!!
    /Light lake

    SvaraRadera
  5. 18 spön skulle ni behövt ha på LPR också , hehe ! Men jävlar va stock napp ni skulle ha haft samtidigt :) ! Peter//LJUSNE JPM

    SvaraRadera
  6. Härligt att se C&R ! Men huggkroken känns inte så skonsamt finns ju gälgrepp eller lipgrip om man nu är rädd att ta i gäddan :)

    SvaraRadera