Bloggintresserade

lördag 17 oktober 2009

Hälsinge Open - Mållången



Så var den sista deltävlingen avklarad för i år. För vår del slutade cupen som dagen började(sjösatte utan dyvikan i båten). Vi fiskade länge utan någon känning överhuvudtaget innan en 3-kilos drog på och sedemera släppte vid båtkanten. Fisken nappade över något grundare vatten än vi kört under förmiddagen så vi gick in på detta djup och drog ganska omgående 2 gäddpinnar, sedan vart det inget mer förrän 40minuter innan slutet då den tredje snipan bet över en Zalt wobbler.
Då 20 minuter återstod sög det i rejält på den inre paravanen över 12 meters djup och ett ilsket knarrande hördes från ambassadeuren. Gäddan klev av innan jag greppat spöt och när vi sedan plockade ihop visade det sig att den tagit wobbler och den 40cm långa tafsen.
Surt att tappa 2 (vars streck hade räknats på vår måttbräda i dag)av 5 gäddor en dag då vi värkligen behövde centimetrar för att avancera i listan då vi inte var med på den första tävlingen.
Men det är inget att gråta över nu. Vi ser fram emot nästa säsong med nya bataljer mellan Tröja, JPM och de övriga Trollingteamen.
Ett STORT tack till arrangörerna, kanonarrangemang Emil!
Grattis till segern för dagen och i totalen JPM, stort att vinna 2 av 3 tävlingar. Nästa år då...blir det fler räkmackor!

Slagna hjältar vi i Team Röd och Team Tröja förstärkta för dagen med Jonas.

2 kommentarer:

  1. Tack för det Röd !! Nu är det bara att götta sej åt det här hela låååååååånga vintern !:)Men för eran del är det bara att bryta ihop och komma igen :) samt införskaffa sej det där suveräna draget vi fick 9 av 10 på :) Om jag kommer på vad det heter så ringer jag , hehe ! // Peter

    SvaraRadera
  2. Vi bryter ihop tillsammans, *suck
    Tur att man inte är ensam om eländet som väntar.
    Har varit kul att följa er blogg & ser fram imot det nästa säsong också.

    SvaraRadera