Bloggintresserade

måndag 22 november 2010

Premiär!

I går blev ismetar premiären av, trots lågtryck, ymnigt snöfall och fel vind. Blöt snön började redan på lördagskvällen att falla när jag var och inköpte mört, och på morgonen hade det kommit ca 1 dm. Typiskt!


Isen hade byggt på sig sen föra helgen. Något ojämn då tjockleken varierade mellan 8 till 12 cm. Med vädrets makter emot oss så förstog vi att fisket inte skulle vara det bästa.

Fisken på bilden ovan var den enda värt namnet, annars låg de flesta strax under kilot. Försiktiga fällningar och stillastående fisk var de vanligaste.


Dock fanns det en abborre som hade stor aptit trots vädret. Den lilla randiga riddaren höll på kvävas av agnet som var något mindre än han själv.


Vi gav upp strax efter lunch tid och räknade ut att ett tio tal fiskar hade drillats och släppts tillbaka. Inte den bästa starten på säsongen, i höst har man ju gått och sett fram emot en premiär på klar blankis. Men nu är den avklarad och vi ser redan fram mot nästa sväng!

// Mats.

3 kommentarer:

  1. Kul att se att ni kämpar på under vintern trots alla motgångar sommartid . Själva går vi i ide och grubblar över vad som gick fel i somras , humm :) . Jag räknar kallt med att man blir medbjuden som gäst vid ett tillfälle under vintern men då ska det inte vara snö och blåst utan milt och vindstilla . Mvh Er värsta mardröm - Peter//JPM :)

    SvaraRadera
  2. Tack .De e ordning på er (utom när det gäller bottenpluggen) Haha :) Ska bli kul // Peter

    SvaraRadera