Bloggintresserade

onsdag 20 juli 2011

Trögt kvällspass.

Igår tog vi min båt och for ut på Marmen efter att Håkan slutat jobbet. Jag hade fått rapporter från JPM under dagen att dom var på hugget, ialla fall dom små. Eftersom det var jungfrufärd med min båt på Marmen så vi började med att snabbt lägga ut en rutt på GPS:en. Det visade sig att dom stora inte villa bita hur än vi försökte, men en hel del små gäddor drillades mellan gös huggen.

Dom stora finns där. Denna var svårt biten med färska sår, men måste ha kommit undan med blotta förskräckelsen

Det var många båtar ute nu när dom flesta har semester Gösen lockar nu under varma sommar nätter, även nätläggarna som nu har fått börja fiska i Juli.


Och det var just ett gammalt nät vi fastnade i när vi var på väg att sluta. Skall ringa och kolla med Robban (Team Tröja) om det var samma nät som han gick fast i förra veckan. Jag skickade ner dragräddaren och drog. I nätet som kom upp satt det 4 st lika Manns Strech wobblers, så den sträckan måste vara populär i jakten på gös.

Helt sjukt! 4 st wobblers i samma färg på en fläck.

Vi upplevde kvällen som mycket trög eftersom det var enbart gädda med lite kaliber vi var ute efter. På vägen hem "lyfte" vi på ett 90 meters nät som visade sig hade 40 mm maska istället för 60 mm som är det minsta lagliga för att få fiska i Marmen. I telefon kontakt med en av Söderala Fiskevårdsområdesförening (som är förvaltare av bla. sjön Marmen) fisketillsynsmän så fick vi nät läggaren att genast ta upp näten efter fått det förklarat att alternativet hade varit att vi beslagtagit det på plats. Nät läggaren var inte från orten.

//Mats.

1 kommentar:

  1. Kanon , tack för att ni hittade mitt nät . Har letat det i 2 år nu :). Och självfallet tillfaller även wobblerna mej som är ägare till nätet . Men ni kan få en i hittelön :) Peter !

    SvaraRadera