Bloggintresserade

fredag 13 augusti 2010

Marmen levererar!

I går kväll genomförde vi ett kortare trolling pass på Marmen. Först och främst för att kontrollera och ställa in Håkans ekolod som har varit iväg på reparation, men även för att testa några nyinköpta beten.

Direkt efter utlägg började gösarna hugga på våra stora wobbler och det var glest mellan gädd huggen.

Det roliga var att ju närmare mörkrets intrång vi kom, desto mer gädda drillades.

På sjön träffade vi även våra föredetta konkurrenter, som för dagen lagt trollingen åt sidan för att ängna sig helt åt "spö pimpel". En rätt bra metod tyckte "för man" som lyckades lura en 5 kilos gädda. - Jo! Den var betydligt mycket större en dom de vägde in på LPR deltävling 2, Marmen.

Efter att vänt och gått tillbaka mot hamnen så kom ju plötsligt det där sköna hugget på ett av Håkans spön. Det konstaterades genast att det var en gädda av finare storlek.

Endast foto dokumentation gjordes innan hon släpptes tillbaka till sitt rätta element. Det blev en perfekt avslutning på det korta passet!

// Mats

5 kommentarer:

  1. Tur att det är några som kan fiska gädda i den tropiska hettan!!!

    /HMK Tobbe

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att se att Mats lärde sig något under våra två trollingturer tillsammans ;)

    Robban/Team Tröja

    SvaraRadera
  3. Till Robban: Ja! Det är kul att det fångas stor fisk så fort jag är med. Hör av dig om du vill fånga någon till.
    // Mats

    SvaraRadera
  4. På sommaren myser man , inte trollar gädda med 8 spön . Men grattis till den fina gäddan ändå . - Före detta konkurrenter???? Har ni äntligen insett att det är hopplöst att spöa oss i "längden" , hehe !!!//Peter-LJUSNE JPM Bäst i Hälsingland "litet tag till" !:)

    SvaraRadera
  5. Till Peter: I "längden" är det väll så att ingen har spöat oss ( 301 cm i fjol), i alla fall inte på ett "litet tag till"! : )
    // Mats

    SvaraRadera