Bloggintresserade

tisdag 22 juni 2010

Årets längsta dag.


Igår var det sommar solståndet, dvs. årets längsta dag. Tanken var att efter att ha klipp gräsmattan färdigt göra en tur ner till älven.

Efter att ha båten i försäkringbolagets händer, en team kamrat som målar huset, samt det två övriga närmast sörjande båt innehavare på semester respektive jobba natt skifte så var det landfiske som gällde.

Vattnet går högt i älven efter allt regnande i Ljusnas övre delar. Eftersom en hel del gäddor går upp mot dammen i lågvatten så blir det vid högvatten i de lugnare nedre partierna koncentrerat med fisk. Jag tog spöt, några wobbler samt en gammal favorit, en spygrön 35 grams Utö.

Eftersom det inte handlar om att kasta långt utan mer försöka få ner betet snabbt mot botten så funkar en sked ypperligt. Klart effektivast är ju fötmete med levande agn, men eftersom tiden var knapp nu när klockan var 20.45 så fick det hoppas över.

Väl på plats så fick en makrill färgad wobbler börja fisket, och vist fångade den fisk men efter en stund fick skeden visa sin överlägsenhet. Gäddorna kunde inte motstå den, så en efter en fick bryta ytan, fotograferas ( med självutlösare ) samt simma tillbaka i sitt rätta element.

Årets längsta dag kunde inte fått ett mycket bättre slut!

// Mats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar