Bloggintresserade

onsdag 3 augusti 2011

270 meter!!!

Nu i kväll fick jag för kännedom att Söderalas Fiskevårdsförening hade kontroll av nät igår kväll i Bergviken. 8 st nät kontrollerades 2 av dessa var ej laglig. Det första nätet (ett 90 meters nät) av de olagliga var ej märkt, vilket det står i föreningens regelverk ( det skall vara tydligt märkt med brukarens namn och adress eller telefon nr i båda ändar). Nätet håll 60 mm maska, vilket det ska vara. Men var ej märkt vilket det måste vara, efter kontroll i båda ändar. Tillsynsmanen tog då upp nätet och märkte ganska snart att 3 st 30 meters nät var sammankopplad. Mitten nätet visade sig dock vara ett nät med 40 mm maska.

-Det är något man stöter på då och då. Man kollar nätets ändar som visar sig vara gällande mini maska, men lägger ett olaglig imellan säger en av tillsynsmännen.

Det andra olagliga nätet var hela 6 st 30 meters med 40 mm maska som var ihop kopplade (180 meter). Ett nytt rekord för den kontrollerande tillsynsmannen i Fiskevårdsföreningen.

Tydligen har de båda förövarna ringt Fiskevårdsföreningen i dag och frågat:
- vad fan håller ni på med!

Jag kommer inte kommentera ovanstående text, behövs det?

Men jag vill tilläga att man inte ska dra alla över en kam, det var tydligen 6 st av 8 som var lagligt lagda nät. Dessa personer kan naturligtvis inte klandras. Men en sak är säker, det sker ett "tungt" fiske med nät i den delen Söderala Fiskevårdsförening förvaltar.

Kanske det är dax att se över reglerna ytligare, om man just vill vara en Fiskevårdsförening?

Det kan tilläggas att 7 st av näten (3x30=630m) låg i Lynäsviken. Jag vet ett ställe ni inte bör prova om ni vill fiska gös!

I baljan ligger 270 meter olagliga nät, man vet inte om man ska skratta eller gråta!

Till sist: Det är ALLTID fiskaren som MÅSTE ta reda vilka regler som gäller innan fiske sker! Fortsättning följer.

//Mats.

4 kommentarer:

  1. Mera ! Mera ! Bra jobbat !!!!!

    /Skavis

    SvaraRadera
  2. Bra att det börjar hända saker . Dessutom hittade jag inte ett stavfel,bra jobbat Mats //Konstapel Nilsson

    SvaraRadera
  3. Rättelse : Förlåt , fel av mej . Det heter tillägga inte tilläga :) :)//Konstapel Nilsson

    SvaraRadera